Alex Andersen Ølund A/S

One-stop logistik – helhedsløsninger

Vi er kendt for vores velsmurte logistikmaskine og ekspertise, når det gælder håndtering af blomster, men vi klarer med lige så stor effektivitet større emner som f.eks. møbler eller temperaturfølsomme fødevarer.

Vores system giver fuld gennemsigtighed: alle forsendelser kan spores digitalt i vores intelligente og automatiske booking- og EDI-platforme (Electronic Data Interchange). Vi videreudvikler konstant på nye produkter og it-systemer for at kunne møde vores kunders nutidige og fremtidige behov.

Vores mange år i branchen, ekspertise og fokus på punktlighed, betyder at vi kan udfordre vores kunders forretningsgange og optimere processerne.

Ved at lade os håndtere alt mellem indkøb og salg eller mellem produktion og slutkunde kan vores kunder fokusere på deres kerneforretning, imens vi gør det, vi er bedst til.

Vi kan bl.a. hjælpe med:

  • Added value og forædling
  • Emballagestyring
  • Farveorden, sortering og mix
  • Labelling og displays
  • Tømning og ompakning af containere
  • Øget kapacitet ved sæsonudsving

Ekspertise og know-how er afgørende

Hos Alex Andersen flytter vi i omegnen af 3 mio. blomstercontainere om året. Vores specialtrailere er fintunede til transport af blomster til de europæiske markeder og vi er ikke bange for at kalde os selv specialister i temperaturfølsomt gods.
”Vi tør næsten godt love, at man kan vække hvilken som helst af vores kørselsdisponenter midt om natten og få et kvalificeret svar på, hvordan en orkidé eller julestjerne skal håndteres.”

Viden og omhu er altafgørende ved blomstertransport, og det er hemmeligheden bag vores førerposition på markedet. Luftfugtigheden, temperaturen- og zonestyringen samt materiellet skal være 100% i orden, for at blomster leveres i bedst mulige stand og uden spild efter en lang tur på landevejene.

Udvikling af egne køletrailere

Alex Andersen startede i 1964 med at transportere blomster for de lokale gartnerier i Stige ved Odense. Siden har vi opbygget en unik viden inden for nænsom og effektiv blomstertransport på tværs af landegrænser.

Vi har udviklet vores egne avancerede køletrailere, som lever op til vores og kundernes strenge krav. Her kan vi bl.a. styre fordelingen af luften, så ingen varer får frosts eller varmeskader.

Faktisk kan vores trailere både fryse og køle eller varme på en kold vinterdag (-25 til +15 grader), hvilket giver mange fordele ved transport af f.eks. frugt og grønt.

Derudover har vi egne lagre i Odense, Aarhus og Greve.

Vi har en kapacitet, som matcher de store sæsonudsving i blomsterbranchen, og er rustet til selv de største spidsbelastninger.